photo

Najveći zeleni zid na svetu

Stambena zgrada Tree House ušla je u Ginisovu knjigu rekorda kao objekat sa najvećim zelenim zidom na svetu, čija površina iznosi čak 2.300m2, a godišnje će štedeti više od 500.000 dolara kroz uštedu energije i vode. 

photo

Domaća kreativnost bez granica

Arhitektonski i dizajn studio dsignedby oplemenio je domaće tržište nameštaja jedinstvenim spojem klasike i modernosti, pa atraktivna kolekcija Table T i inovativan luster Obranch već uveliko fasciniraju domaću, ali i stranu dizajn scenu. 

photo

Tiffany&Co: elegancija u arhitekturi

Zgrada Tiffany&Co u srcu je svih Njujorčana i pravi je sinonim elegancije ovog grada. Zgradu je podigao 1870. Čarls Luis Tifani, a njujorški biro Oda Architecture stvorio je idealnu harmoniju tradicionalne i savremene arhitekture.

photo

Nebeska kuća

Nebeska kuća na Floridi dobila je uglednu nagradu “Excellance 2013” još dok je bila u izgradnji, a očaravajući izgled nakon završetka samo je potvrdio da je nagrada otišla u prave ruke. 

Posetite danas

 • Izložba Dobro došli u mezozoik

  Do kraja novembra

  Galerija Prirodnjačkog muzeja u Beogradu

   

 • Obilazak Narodnog muzeja

  Svake nedelje od 10 do 14 časova

  Prijave: 060/8075035  

photo

Osetite čaroliju ikone skandinavskog dizajna Hansa Vagnera

Rezbar, sin obućara, učenik Arne Jaobsena, neprikosnoveni gospodar organskih oblika. Već decenijama važi za ikonu skandinavskog dizajna.

Photo, Video

Jahta u obliku egzotičnog ostrva

Jahta Tropical island Paradise jedna od najlepših plovila na svetu. Dizajnirana je kao ostrvo sa kolibama, bazenom, mini vulkanom, čak i heliodromom na prednjoj palubi. 

 

Video

Otkrivena misterija najpoznatije fotografije ikada

Godinama se spekulisalo o tome gde je uslikana najpoznatija fotografije na svetu, a tek nedavno je misterija pozadine Windows XP-a konačno i otkrivena.

Photo, Video

Evolucija BMW dizajna

Retro modeli odavno su postali inspiracija za moderne automobile, a transformacija čuvenog modela BMW 328 možda najbolje ilustruje evoluciju auto dizajna u poslednjih 70 godina.